Behandelingen

Bij een beginnende tandvleesontsteking bestaat een behandeling uit het verwijderen van tandplaque en tandsteen en het geven van tips en adviezen over het schoonhouden van de mond. Bij een dagelijkse goede mondhygiëne wordt uw tandvlees snel weer gezond.

Bij een verder gevorderde tandvleesontsteking is een uitgebreidere behandeling nodig. Er zal een meting van het tandvlees uitgevoerd worden waardoor er overzicht is waar de problemen zijn. Daarna volgen meerdere afspraken om het gebit goed te reinigen met als doel het tandvlees weer in een zo gezond mogelijke conditie te krijgen.

Prijslijst Mondzorgpraktijk Verboord 2018 (PDF)

De kosten

Veel verzekeraars vergoeden de zorg door de mondhygiënist, maar stellen soms bepaalde voorwaarden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of kijk in uw polis in hoeverre vergoeding voor vrijgevestigde mondhygiënisten opgenomen is. De behandeling komt alleen in aanmerking voor vergoeding als u een verzekering voor tandheelkundige kosten heeft afgesloten.


Legitimatie en BSN
Sinds 1 juli 2008 zijn zorgverleners verplicht om hun cliënten te identificeren met behulp van een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of officiëel vreemdelingencertificaat).

Graag wil ik u vragen om bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.